Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Το Σωματείο

eydeepanek

Βρείτε μας στο Facebook !


Το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών ενέκρινε σύμφωνα με την από 1/4/2011 απόφαση αρ. 1828/2011 την ίδρυση του σωματείου με την επωνυμία «Οι φίλοι του Αμυκλαίου» με έδρα την Αθήνα.


Tο 2005, με την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού, δρομολογήθηκε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα μελέτης και έρευνας του σπαρτιατικού ιερού του Αμυκλαίου Απόλλωνα σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας και μια πλειάδα από επιστήμονες αναγνωρισμένου κύρους. Για τη στήριξη των στόχων του ερευνητικού προγράμματος ιδρύθηκε, με πρωτοβουλία του Καθηγητή Άγγελου Δεληβορριά, το 2011 το αναγνωρισμένο μη κερδοσκοπικό σωματείο «Οι Φίλοι του Αμυκλαίου». Το σωματείο έχει ως σκοπό τη γενικότερη στήριξη του ερευνητικού προγράμματος, την ηθική αλλά και υλική ενίσχυση των αρχαιολογικών εργασιών και την ανάδειξη του ιερού, και λειτουργεί ουσιαστικά ως συνδετικός κρίκος με την κοινωνία.

Το σωματείο προβάλλοντας ποικιλοτρόπως το έργο του προγράμματος διοργανώνει εκδηλώσεις για την οικονομική ενίσχυση των ερευνών, την άντληση πόρων, την εξεύρεση χορηγών και δωρητών. Οι «Φίλοι» προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία διοργανώνουν, επιπλέον, επισκέψεις και ξεναγήσεις σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία· χωρίς να υποκαθιστούν άλλους φορείς, αλλά συνεργαζόμενοι με ομοειδείς Συλλόγους πάνω σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Θεωρώντας το ιερό του Αμυκλαίου Απόλλωνα ως ένα από τα σημαντικότερα της ελληνικής αρχαιότητας, το σωματείο προσκαλεί και παροτρύνει φίλους κάθε ηλικίας να ενισχύσουν το «Ερευνητικό Πρόγραμμα των Αμυκλών». Τα μέλη του, σε συνεχή επαφή με το κοινό, λειτουργούν ως δίαυλοι επικοινωνίας προσελκύοντας όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες. Ακόμα, καλλιεργούν με αίσθημα ευθύνης στο ευρύτερο κοινό το ενδιαφέρον για τις αρχαιότητες και την προστασία τους, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην εδραίωση της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Η σημερινή σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως ορίστηκε από την Γενική Συνέλευση του Σωματείου, είναι η εξής: Πρόεδρος Βασίλειος Γεωργιάδης, Αντιπρόεδρος Δημοσθένης Ματάλας, Γεν. Γραμματέας Παρασκευάς Ματάλας, Ταμίας Χαρά Γιαννακάκη, Μέλος Γεωργία Κακούρου-Χρόνη.

Supporter Supporter Supporter Supporter Supporter Supporter Supporter Supporter Supporter
© 2019 - AMYKLAION